web analytics

Ook de Jeugdronde moet wijken voor het coronavirus

Nu door de maatregelen in verband met hde coronacrisis alle evenementen in Nederland tot 1 september zijn verboden, valt ook het doek voor de 2020-editie van de Nationale Jeugdronde Roosendaal. Het evenement was dit jaar gepland van 14 tot en met 19 juli. Het zou de 37e editie geweest zijn.

‘Voor het eerst sinds 37 jaar zal het stil zijn op de oude Markt in Roosendaal tijdens de eerste week van de zomervakantie. Geen dagelijkse binnenkomst na de etappes op de Oude Markt,
geen prijsuitreiking, geen avondspel en ook geen zinderende finale op de zondagmiddag’, laat het bestuur van de Jeugdronde weten.

Gewacht
Net als andere (wieler)evenementen heeft de organisatie van de Nationale Jeugdronde het nieuws en de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus nauwlettend en met ingehouden adem gevolgd. De organisatie heeft zo lang mogelijk gewacht met het nemen van een moeilijk besluit en ondertussen contact gehouden met sponsoren en gemeente Roosendaal.

Kwaliteit en veiligheid
Naast de richtlijnen van het RIVM heeft de organisatie ook de positie van alle sponsoren in acht genomen. ‘Ook zij en juist zij maken nu een moeilijke en onzekere tijd door. Daarnaast spelen de kwaliteit van het evenement en de veiligheid een belangrijke rol. Met de laatste berichtgeving en het verbod op evenementen tot 1 september 2020 vervloog het laatste beetje hoop voor de organisatie van de Nationale Jeugdronde’, aldus het bestuur.

Zomerevenement
‘De Nationale Jeugdronde is een echt zomerevenement. Alle deelnemers, vrijwilligers, betrokkenen en ook zeker onze sponsoren verdienen de kwaliteit van de Nationale Jeugdronde zoals zij al 36 fantastische jaren van ons gewend zijn. De 37e editie van dit mooie evenement wordt daarom verplaatst naar 27 juli t/m 1 augustus 2021’.

Nooit eerder
Nooit eerder heeft de Nationale Jeugdronde een zomer overgeslagen. Wel is er na 27 edities van de Internationale Jeugdronde een tussenjaar geweest in aanloop naar de eerste Nationale Jeugdronde in 1984.

Foto boven: Ook dit beeld zal dit jaar vanwege de coronacrisis niet te zien zijn in Roosendaal.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie