web analytics

Onthulling bouwbord voor schoolgebouw Van Goghlaan

Op woensdagochtend 27 oktober wordt een officieel tintje gegeven aan de bouwwerkzaamheden voor een nieuw schoolgebouw voor speciaal onderwijs in Roosendaal. Die school komt aan de Van Goghlaan 8. Wethouder Hans Verbraak onthult daar rond 09:00 uur het bouwbord voor de school.

In dit gebouw worden KPO SBO de Sponder en SO De Fakkel, beide scholen voor het speciaal onderwijs, gehuisvest. Bij de onthulling zijn bestuurders van de Koraal Groep en Het Driespan, schoolleiders en leerlingen aanwezig.

‘Met dit nieuwe schoolgebouw investeert de gemeente in goede huisvesting die aan de maatstaven van deze tijd voldoet’, aldus de gemeente. De twee scholen voor speciaal onderwijs zien uit naar het moment waarop ze het nieuwe schoolgebouw kunnen betrekken. Dat zal bij de start van schooljaar 2018-2019 zijn.

Bij het nieuwe schoolgebouw wordt speciale aandacht besteed aan energiezuinigheid. Zo wordt de school aangesloten op het duurzame klimaatsysteem dat gebruik maakt van de restwarmte van afvalverwerker Sita, waardoor er geen fossiele brandstoffen gebruikt hoeven worden.

Ook is er extra aandacht besteed aan de eisen waaraan het gebouw moet voldoen op het vlak van warmte, geluid en visueel comfort.
‘Het gebouw is bovendien flexibel, intern anders in te delen en eenvoudig uit te breiden als dat nodig blijkt’, meldt de gemeente nog.