web analytics

Onrust in Roosendaal: vier jongeren aangehouden nabij park

In de omgeving van het Emile van Loonpark in Roosendaal heeft de politie in de nacht van zondag op maandag 24 februari vier mensen opgepakt die deel uit maakten van een groep van zo´n vijftien personen die zich volgens de politie ‘recalcitrant’ gedroegen.

De politie kreeg op maandag 24 februari rond 4.40 uur een melding van een mogelijk vechtpartij. Daarbij zouden twee groepen elkaar te lijf gaan op de Kade. Een aantal mensen van de groep zou vervolgens in de richting van het Emile van Loonpark gelopen zijn.

Opruiende taal
Agenten troffen daar inderdaad een groep van ongeveer vijftien jongeren aan. Ze werden door de agenten gevorderd daar weg te gaan. Dat deden ze niet. Een van de jongeren sloeg opruiende taal uit en luisterde niet naar de agenten.

In linie
Deze 18-jarige jongen werd vervolgens aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Agenten zijn vervolgens op linie gaan staan om de groep het centrum van de stad uit te drijven. Omdat drie van de jongeren niet vertrokken, zijn ook zij aangehouden.

Proces-verbaal
Het gaat om een 19-jarige jongen uit Oudenbosch en twee 19-jarige meisjes uit Roosendaal. Ze zijn aangehouden voor het overtreden van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Na verhoor zijn ze met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.