web analytics

Online talkshow over opzet van gebied de Bulkenaar in Roosendaal (15 dec)

UPDATE: GEANNULEERD – Om initiatieven en ideeën te delen en op te halen, belegt de gemeente Roosendaal op dinsdagavond 15 december vanaf 19.30 uur een online live talkshow ‘Bomen over de Bulkenaar’ over het gebied de Bulkenaar, waar het nieuwe Bravis ziekenhuis komt. Of zoals Roosendaal het presenteert: ‘Een zorglandschap dat in het teken staat van gezond zijn, gezond worden en gezond blijven’.

In het gebied aan de zuidwestrand van Roosendaal is ruimte voor medische zorg in het nieuwe Bravis, maar ook voor prachtige natuur.

Vanwege verscherpte cortona-maatregelen gaat deze talkshow niet door.
❯ Talkshow ‘Bomen over de Bulkenaar’ gaat vanavond niet door

Samen
‘Samen met alle belanghebbenden willen de gemeente Roosendaal en Bravis de komende jaren De Bulkenaar vormgeven. Dat is een zorgvuldig proces waar ook participatie een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Met deze talkshow willen Bravis en de gemeente hun plannen delen, en initiatieven en ideeën voor de invulling van het landschapspark ophalen’, zo licht de gemeente toe.

Voedselbos
Sprekers in de talkshow zijn wethouder Toine Theunis, Bravis bestuurder Bianca Mennema, landschapsarchitect Bart Brands en initiatiefnemer Patrick ’t Hart. Deze laatste heeft het idee om een deel van het gebied in te richten als voedselbos. De gemeente en Bravis hopen dat na het uiteenzetten van hun ideeën, mensen enthousiast raken over dit gebied en dat meer initiatieven en initiatiefnemers zich zullen melden. Tijdens de sessie kunnen volgers live vragen stellen en voor zover mogelijk worden die ook direct beantwoord.

Vanwege corona
Vanwege corona kunnen fysieke bijeenkomsten, om omwonenden en andere belangstellenden op de hoogte te brengen van de plannen, niet doorgaan. Daarom is nu voor deze online bijeenkomst gekozen. Eerder, in november, zijn alle omwonenden al per brief aangeschreven en gevraagd om hun e-mail-gegevens gevraagd als ze op de hoogte gehouden wilden worden over het project. De mensen die zich toen hebben aangemeld, zijn inmiddels allemaal rechtstreeks persoonlijk via email uitgenodigd voor de talkshow.

Via website
Iedereen kan deelnemen aan de talkshow ‘Bomen over de Bulkenaar’ via de website: www.debulkenaar.nl door zich heel eenvoudig aan te melden op 15 december vanaf 19.30 uur. Wie zich aanmeldt kan direct meekijken.