web analytics

Online-lezing van Joss Hopstaken over Tongerlohuys (24 april)

Stadshistoricus Joss Hopstaken verzorgt op vrijdagmiddag 24 april een lezing over het Tongerlohuys aan de Molenstraat in Roosendaal. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus is het museum momenteel dicht, daarom houdt Hopstaken zijn lezing online op vrijdagmiddag 24 april vanaf 14:30 uur. Belangstellenden kunnen dat via een computer met internetverbinding volgen.

Wie dat wil, kan zich aanmelden via het mailadres info@tongerlohuys.nl Het Tongerlohuys neemt dan contact op. Ook kan het Tongerlohuys technische ondersteuning (via telefoon en/of mail) bieden aan mensen die niet zo bedreven zijn op internet. Meer informatie is te vinden op de website van het Tongerlohuys, of via een mailtje naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl

Geschiedenis

Het Tongerlohuys, het onderkomen van museum en erfgoedcentrum, staat midden in Roosendaal. De geschiedenis van het rijksmonument uit 1762 is nauw verweven met die van stad en streek. Maar waarom is dit gebouw eigenlijk gebouwd? En wie hebben er al die eeuwen in gewerkt of gewoond? Dat komt allemaal aan bod in de lezing van Joss Hopstaken.

Museumweek
De lezing maakt onderdeel uit van de Nationale Museumweek (20 t/m 26 april) die dit jaar digitaal georganiseerd wordt. Erfgoedcentrum Tongerlohuys sloeg hiervoor de handen ineen met Buddylink – Deel je kracht. Dit is het online platform van buddylink ter bevordering van de positieve gezondheid, voor en door Roosendalers.