web analytics

‘Ongeregeldheden’ bij integrale controle op een woonwagenlocatie

 Bij een integrale controle op een woonwagenlocatie in Roosendaal zijn dinsdagmorgen 23 mei verscheidene onregelmatigheden aan het licht gekomen. Waaronder illegale bewoning, diefstal van electriciteit en een terras op gemeentegrond.

“Doel van de actie was het controleren van rechtmatige bewoning, bouwveiligheid en vergunningen. De controle werd uitgevoerd door opsporingsambtenaren van politie, douane, gemeente en Enexis”, aldus de gemeente. “De controle verliep rustig en aanwezige bewoners waren zeer meewerkend”.

Op een paar plekken was gemeentegrond illegaal in gebruik genomen. Het ging daarbij om de aanleg van een terras en de plaatsing van een bijgebouw op gemeentegrond.

Verder was er sprake van illegale bewoning in tuinhuis achter een van de woonwagens. De juridische status van een andere bewoonde caravan op gemeentegrond, wordt door de afdeling Vergunning van de gemeente Roosendaal nader onderzocht.

De medewerkers van Enexis ging bij een woonwagen over tot het afsluiten van de elektriciteit vanwege fraude/diefstal. De stroom werd namelijk buiten de meter om afgenomen.

Reactie burgemeester Jacques Niederer: “We voeren dit soort integrale controles als één overheid uit om te weten wat er hier in Roosendaal speelt. Het is goed dat deze diensten onderling informatie uitwisselen en gezamenlijk met elkaar optrekken om misstanden en overlast tegen te gaan. Door deze i