web analytics

Onderwijsfilm op thema-ochtend AIC (15 dec)

Op de laatste thema-ochtend van het Autisme Informatie Centrum Roosendaal (AIC) op vrijdag 15 december is de film ‘Structuur in het onderwijs’ te zien. Na de film kan er in een kringgesprek nagepraat worden over de film. De ochtend is in De Kameleon aan de Gerard ter Borchstraat in Roosendaal.

In de film is te zien hoe leerlingen en hun leerkrachten de structuur volgen zoals die op hun school gegeven wordt. Axel, Jessie, Jelle, Gijs en Daniel zijn leerlingen met een grote behoefte aan structuur; de school lijkt voor hen een sociale jungle, waarin ze dagelijks moeten zien te overleven. Het kan er onveilig en onvoorspelbaar zijn.

Door de structuur die hun scholen hen bieden, lukt het hen om onderwijs te volgen op een reguliere basisschool in de buurt. Er wordt structuur in tijd, ruimte, activiteit en personen geboden. Er is een goed contact tussen school en ouders en leerkrachten verdiepen zich in wat deze leerlingen nodig hebben. De school wordt zo een veilige en voorspelbare plek, waar zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.

De voorzitter van NVA-regio Noord-Brabant, Els Brommet, heeft aan deze film mee gewerkt, en is aanwezig om vragen te beantwoorden. Het programma is van 09:30 – 11:30 uur, de zaal is vanaf 09:15 uur open. De entree is gratis. Inschrijvenkan via Inschrijven via: https://nva-nb.nl/aanmelden-thema-ochtend-structuur-basis-onderwijs/

❯ AIC Roosendaal op Facebook