web analytics

‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB

Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel ‘beweeg-activiteiten’ bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het ‘Ommetje in de wijk’.

‘Met ‘Ommetje in de wijk’ willen we inwoners stimuleren om lekker buiten te gaan wandelen. Een rondje hoeft niet lang te duren, 20 minuten wandelen heeft al veel positieve effecten voor lichaam en geest’, zegt beweegcoach Gitte. ‘We willen graag dat iedereen hier aan deel kan nemen, of je nu heel ver kunt wandelen of maar een klein stukje.’ Uiteraard wordt dit geheel volgens de huidige corona-richtlijnen georganiseerd.

Zoom
Maar de beweegscoaches van SSNB hebben meer pijlen op hun boog. Zo kunnen inwoners deelnemen aan een laagdrempelige online ‘workout’. Via het digitale communicatiemiddel Zoom laten beweegcoach Gitte en studenten Zipp en Simone oefeningen zien die zowel staand als zittend uitgevoerd kunnen worden.

Boekje
En beweegcoach Mandy heeft een Vitaliteitsboekje ontwikkeld waarin interessante artikelen staan over bewegen, een gezonde leefstijl en sociaal contact behouden in deze coronatijd. Daarnaast staan er een beweegschema, beweegbingo, beweegwoordzoeker en leuke stuurkaarten in!

Stamtafels
Ten slotte zijn ook de beweegmaatjes van het Fontys partnership nog actief en zijn de stamtafels nog steeds open waar beweegcoach Mandy op de woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend te vinden is.

Meedoen
‘Wij snappen dat het soms lastig kan zijn om in deze tijd in beweging te komen. Denkt u dat u hier wat hulp bij kunt gebruiken, of wilt u meedoen met onze activiteiten? Neem dan vooral contact op met ons via: beweegcoach@ssnb.nl of bel 06-26792826, en ontvang de zoomlink, het vitaliteitsboekje of informatie over het Ommetje’, aldus de beweegcoaches.

Via de website van SSNB/Roosendaal en de Facebookpagina van RSD Fit kan iedereen op de hoogte blijven van de initiatieven van SSNB.

❯ Website SSNB/Roosendaal

Foto boven: Ook in corona-tijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Beweegcoaches van SSNB helpen senioren in Roosendaal daar bij.