web analytics

Nu tijd voor rockclassics op Sfeerstrand (15 sept)

Na zwoele zomermuziek en jazz-klanken wordt het nu tijd voor rockclassics op het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Zondagmiddag 15 september treedt daar bij Beachclub 0165 vanaf 15:00 uur de band BroNance op.

Uitbater Ad Huijzers heeft het over een band ‘die nummers speelt die iedereen wel kent, waarbij je niet stil kan blijven staan en waarbij je in ieder geval mee kan zingen met het refrein’.

Niets hoeft eenmalig te zijn. Dit dachten Elmore, Maarten en Robert toen zij de laatste noten speelden tijdens het afsluitende optreden van een classic rock tribute
project. Voor de drie was coveren eigenlijk iets nieuws, hun roots liggen vooral in de eigen muziek. Daarin zijn ze nog steeds actief en hebben ze behoorlijk wat ervaring.

Feest
Toch besloten ze door te zetten, omdat ‘het spelen van de klassiekers gewoon een feest is’. Het enige wat ze misten, was een nieuwe zanger om de band compleet te
maken. Na een korte zoektocht kwamen de muziekbroeders bij Nancy, een ervaren rock-zangeres met dezelfde liefde voor oude rockkrakers. Het klikte meteen en Bronance was geboren.

Opbouw
De band trapt zijn muzikale carrière af bij Sfeerstrand op Stadsoevers. ‘Wij willen juist ook nieuwe bands een podium bieden. Dit past bij de opbouw van Sfeerstrand en Stadsoevers. De ontwikkelingen van Stadsoevers verlopen voorspoedig en deze gaan hand in hand samen met kansen voor nieuw talent’, zegt Huijzers.

BeachClub 0165 is bereikbaar via de Passerelle per fiets, te voet en voor mensen die met de trein komen. Voor gemotoriseerd verkeer: via de Jan Vermeerlaan, over de brug bij de Vliet, en vóór het Herstaco Stadion rechtsaf de Industriestraat in. Na zo’n 100 meter rechts het parkeerterrein op en dan is de Beachclub links. Via de Borchwerf ná het stadion linksaf en dan rechtsaf het parkeerterrein op.

Foto boven: BroNance met Elmore (drums), Robert (gitaar), Maarten (bas) en Nancy (zang)