web analytics

Nu tien procent van Roosendaalse straatverlichting LED

Bijna tien procent van de openbare verlichting in Roosendaal is nu LED-verlichting. Dat zegt beheerder Openbare Verlichting Marc Stroom in een persbericht van Lighttronics over LED-verlichting in Roosendaal. Daarbij gaat het om 1600 armaturen.

Lighttronics besteedde in persberichten aandacht aan Roosendaal omdat de gemeente in 2017 368 kegelarmaturen in woonwijken en langs fietspaden vervangen heeft door KFK LED-armaturen van dit bedrijf. Die masten zijn zodang uitgerust, dat ze afzonderlijk kunnen communiceren via het draadloze (longrange) LoRa-netwerk van KPN.

Marc Stroom gebruikte zijn eigen woonomgeving als proeftuin, waarin verschillende leveranciers werden uitgenodigd om armaturen te plaatsen, aldus het bericht. “Doorslaggevend voor de KFK waren onder meer de goede prijs-kwaliteitverhouding, het montagegemak en de esthetische waarde van het armatuur. De bewoners waarderen vooral het prettige, niet-verblindende licht en de natuurgetrouwe kleurweergave”, zo citeert het bedrijf Stroom.

Marc Stroom in het artikel: “De armaturen schakelen op een lichtsensor. Ze branden vanaf de schemering tot 22 uur op 100% van hun vermogen, daarna dimmen we terug naar 70% om 22 uur en naar 50% om twaalf uur, om ’s morgens om 5 uur weer naar 70% en om 6 uur weer de volledige lichtoutput te leveren tot de lichtsensor de verlichting uitschakelt.”

Roosendaal komt mede naar voren in de publicatie van het bedrijf omdat hier veel gebeurt in de ontwikkeling van Smart City, geïnvesteerd wordt in mogelijke toepassingen van ‘The Internet of Things’, waaronder Smart Lighting Solutions.

❯ Het hele verhaal over Roosendaal op de website van Lighttronics