web analytics

Nu stadions in Van Gogh-stijl van Erika Stanley

Krachtig geschilderd, met aandacht voor de emotie van de voetbalfan en eerbied voor de stijl van Van Gogh. Dat waren de uitgangspunten voor ‘Voetbalstadions Als Van Gogh’ van de Roosendaalse kunstenaar Erika Stanley. Haar serie bestaat momenteel uit stadionschilderijen van de ‘grote drie’: De Kuip, het Philips Stadion en de Johan Cruijff Arena. Andere stadions volgen, zo wordt aangekondigd.

Het begon met een schilderij van de Rotterdamse Kuip als onderdeel van Erika Stanley’s serie ‘Rotterdam Als Van Gogh’. Die serie bestaat uit tien stadsgezichten in de Maasstad in de stijl van Van Gogh. Erika Stanley is een internationaal erkende specialist in die stijl. Fans en media waren onder de indruk van de kracht en schoonheid van De Kuip op haar schilderdoek. De maakster, zelf opgegroeid in een stadionbuurt, besloot daarop ook de andere twee grote stadions Als Van Gogh te schilderen. Vanaf nu zijn ze alle drie beschikbaar voor fans.

Verschillende maten
De schilderijen zijn als reproductie in verschillende maten verkrijgbaar. Van klein tot heel groot. Veel fans van Feyenoord kochten het afgelopen jaar al een exemplaar van De Kuip Als Van Gogh. Onder andere vastgoedmagnaat en Feyenoordsponsor Chris Thünnessen kwam persoonlijk naar Stanley toe om het grootst mogelijke exemplaar te kopen als cadeau voor de directie van Feyenoord.

Stanley: “De schilderijen raken de fans op positieve wijze. Dat komt doordat het stadion waarvan ze houden niet is afgebeeld als een grijze blok beton, maar als fraai stadsbeeld en een plek vol energie en emotie.”

Andere stadions
Stanley krijgt veel verzoeken binnen om ook andere stadions in dezelfde stijl te schilderen. Zij bezoekt elk stadion dat ze Als Van Gogh schildert en overlegt met supporters om de emotie van de fan er zo goed mogelijk in te leggen. “Ik sta neutraal tegenover persoonlijke keuzes zoals die voor clubs. Deze serie is bedoeld voor iedereen die van voetbal en voetbalstadions houdt, ongeacht wie je bent, waar je bent of wat je doet.”

De reproducties van de schilderijen zijn van klein tot groot te koop vanaf € 14,95. De winkel van Erika is in Roosendaal, aan de Dokter Brabersstraat 13.

❯ Website Erika Stanley