web analytics

Nu ook drugspand aan Van Effenlaan dicht

Een woning aan de Van Effenlaan wordt voor een half jaar gesloten. Burgemeester Jacques Niederer nam dit besluit nadat de drugssquad onlangs in het huis harddrugs aantrof. Met de sluiting van de woning benadrukt hij dat in de gemeente Roosendaal druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd. De sluiting gaat in op 4 december 2018 en duurt tot op 4 juni 2019. De bewoners zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Op 7 juni jl. werden door de drugssquad harddrugs aangetroffen in een auto. Dit was reden om een nader onderzoek in te stellen. Tijdens het vervolgonderzoek werd de woning aan de Van Effenlaan doorzocht. De drugssquad stuitte daarbij op 115 mililiter GHB en 10,33 gram amfetamine.

Burgemeester Jacques Niederer zegt daarover: “In de gemeente Roosendaal treden we hard op tegen drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen. De hulp van onze inwoners is van groot belang. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kunnen zij anoniem een melding doen, wanneer ze ergens de lucht van hennep ruiken of vermoeden dat er ergens drugs verkocht worden. De drugssquad kan dan snel en effectief ingrijpen.”

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand al illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Eerdere sluitingen dit jaar vanwege drugs

05-11-2018: Drugspand aan Van Manderlaan half jaar dicht
27-08-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Boulevard voor drie maanden
12-07-2018 Burgemeester sluit drugscafé aan de Kaai voor een jaar
21-06-2018: Woning aan Lariks half jaar dicht na vondst drugs en wapens
06-06-2018 Burgemeester sluit nu ‘drugswoning’ aan Pres. Kennedylaan
13-04-2018: Drugspand aan Gastelseweg voor drie maanden dicht
29-03-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Schuivenoord