web analytics

Nu ook Cool 2B Fit in Roosendaal voor 4 t/m 8-jarigen

Vanwege het succes van de vorige groepen start het programma Cool 2B Fit eind september in Roosendaal met haar derde groep. Voor wie wil meedoen, maar nog twijfelt wordt op maandag 16 september een proefuurtje georganiseerd om geïnteresseerde ouders en kinderen van 4 t/m 8 jaar te informeren over het doel en de inhoud van het programma.

Deze bijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 17.30 uur in cultuurhuis de Suite aan de Burgerhoutsestraat 23 in Roosendaal.

Gezonder gewicht
Cool 2B Fit is een bewezen effectief programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering kinderen en ouders helpt om te werken naar een gezonder gewicht. Dit houdt onder andere in dat kinderen samen gaan sporten en er ouder- en kindbijeenkomsten gevolgd gaan worden. Tijdens het programma wordt nauw samengewerkt met een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

Werkt het?
‘Jazeker’, zeggen de betrokkenen. ‘Uit eerdere resultaten blijkt dat de BMI van kinderen daalt en de conditie is verbeterd. Maar nog veel belangrijker… de kinderen hebben weer plezier in bewegen, staan steviger in hun schoenen en zitten beter in hun vel. Ouders worden zich veel bewuster van hoe ze hun kind kunnen helpen bij het maken van een gezondere keuze, dus ook het gezin profiteert mee’.

Voor wie?
Kinderen boven een gezond gewicht tussen 4 en 8 jaar kunnen zich aanmelden. Belangrijk is dat kinderen samen met hun ouders/verzorgers goed gemotiveerd zijn. Voor de kinderen is steun van de ouders tijdens Cool 2B Fit heel belangrijk. ‘Bovendien: samen meedoen is leuker dan alleen’.

Wie interesse heeft, kan zich voor de informatiebijeenkomst op maandag 16 september opgeven via cool2Bfit@fysiotherapiekalsdonk.nl of via www.cool2bfit.nl/aanmelden.