web analytics

Nu 500 studenten bij Associate degrees Academie

De Associate degrees Academie in Roosendaal begint het tweede seizoen met zo’n 500 studenten in het riante onderkomen aan het Mill Hillplein. Voor het nieuwe studiejaar hebben zich zo’n 350 nieuwe studenten aangemeld. Totaal in jaar 1 en jaar 2 telt de opleiding zo’n 500 studenten. Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding.

Komend jaar ontvangt de eerste lichting van de Ad-academie hun diploma. ‘Dat wordt een bijzonder moment. Maar eerst zullen ze moeten afstuderen. Dat doen ze met een afstudeeropdracht bij een bedrijf in de regio. Voor de opleiding Logistiek is dat bijvoorbeeld een onderzoek in een van de logistieke domeinen: productie, warehousing of transport. De student werkt dan mee aan het plannen en coördineren van logistieke processen’, aldus de opleiding.

Nieuw: Built Environment
In de nieuwe tweejarige Ad-opleiding staat de gebouwde omgeving centraal. Studenten leren hoe ze een omgeving ontwikkelen en inrichten. Ze kunnen zich ontwikkelen in de richting van bouwkunde, infratechniek en ruimtelijke ontwikkeling. Op dit moment hebben 20 studenten zich voor Built Environment ingeschreven. Er is nog plaats.

Introductie
Voordat de studenten op 2 september serieus van start gaan, leren de nieuwkomers elkaar én Roosendaal beter kennen tijdens de introductieweek. Deze begint op 26 augustus. ‘Grote kans dus dat je de Ad’ers dan tegenkomt in de stad. Zeker op donderdagmiddag, want dat is het afsluitende feest op de Oude Markt van 16:00 – 18:00 uur’, kondigt de opleiding aan.

Aanmelden voor een Associate degree kan nog tot en met 31 augustus.