web analytics

Nog een keer wandeling door Visdonk (18 aug)

Net als op 12 mei is er zaterdag 18 augustus in het kader van ‘Roosendaal 750’ een natuurwandelinhg door Visdonk. De wandeling is zo populair dat die inmiddels is volgeboekt, zo laat Natuurmonumenten desgevraagd weten.

‘Wandelaars komen zo alles te weten over de rijke historie en de natuur van het landgoed’, licht Natuurmonumenten toe. De wandeling wordt samen met het T-Huis georganiseerd. Daar drinkt de groep voor de wandeling eerst koffie of thee met wat lekkers erbij.

Geadviseerd wordt te parkeren bij Lodge Visdonk, en vandaar naar het T-huis te lopen. Dat is plm tien minuten lopen. De wandeling is van 10:00 – 12:30 uur.

Achtertuin
‘Visdonk is dé achtertuin van Roosendaal. Veel inwoners van Roosendaal en omgeving weten de weg naar het landgoed goed te vinden en komen om te ontspannen en te genieten van de natuur. In deze periode van het jaar laten de zangvogels zich volop horen. Vanuit de vele houtwallen die Visdonk rijk is, hoor je de zwartkop, de fitis, de lijster en de merel. Ze zorgen voor een kakafonie aan geluiden die als muziek in je oren klinkt’, aldus Natuurmonumenten.

Rijke historie
Landgoed Visdonk herbergt een rijke historie. De karakteristieke lanen, de heidevelden, de akkertjes, turfvaarten en oude boerderijen zijn typerend voor het landgoed. De gids van de Heemkundekring van Roosendaal kent de geschiedenis en neemt de wandelaars mee terug in de tijd. Zo komen ze nog meer te weten over dit prachtige stukje Roosendaal.
Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Stichting Roosendaal 750 jaar.

❯ Meer info en aanmelden via website Natuurmonumenten