web analytics

Nog deze zomer nieuw kunstgrasveld voor BSC in Roosendaal

Na nieuwe kunstgrasvelden bij onder andere DVO’60 en rkvv Roosendaal, krijgt ook voetbalvereniging BSC deze zomer een nieuw kunstgrasveld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. ‘Het kunstgrasveld moet sporten voor een bredere doelgroep dan alleen BSC-leden bereikbaar maken. Door de aanleg nog tijdens de coronacrisis te realiseren, wil de gemeente enerzijds de economie stimuleren, en anderzijds zorgen dat BSC klaar is als er weer een nieuw voetbalseizoenstart’, aldus het Roosendaalse college.

Juist nu
Sportwethouder René van Ginderen: ”Nadat we eerder deze week het goede nieuws kregen dat het buitensporten voor de jeugd weer opgestart kan worden, ben ik blij dat ik namens de gemeent dit goede nieuws kan brengen. We zijn er al een tijdje over in gesprek met BSC, en we denken dat het juist nu verstandig is om deze stap te zetten. Financieel is het verantwoord en in het kader van de sportvisie en de leefbaarheidsdoelstellingen van de gemeente past deze investering ook prima.”

Toekomstbestendig
BSC-voorzitter Ad van Tilburg: “De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt om bij de club een aantal positieve veranderingen door te voeren. Daardoor is BSC een toekomstbestendige club met een moderne accommodatie. En met een enorm gegroeid ledenaantal: 60% in de jeugd en 25% bij de senioren. Met deze duurzame investering krijgt BSC en daarmee Sportpark Vierhoeven een flinke kwaliteitsimpuls. De accommodatie blijft op peil, kan veel intensiever gebruikt worden én voor een bredere doelgroep.”

Sportvisie
Deze ontwikkeling past binnen de sportvisie van de gemeente die binnenkort wordt vastgesteld. Want investeren in goede sportaccommodaties nodigt uit om te gaan sporten. Het kunstgrasveld maakt het mogelijk dat nog meer jongeren én ouderen kunnen gaan sporten en bewegen.
“BSC maakt daarbij mooi de verbinding met de aangrenzende wijk Langdonk,” aldus wethouder Van Ginderen. “Daarnaast vinden we het ook belangrijk om tijdens deze coronacrisis te blijven investeren.”

Foto boven: Ad van Tilburg, voorzitter van BSC en wethouder René van Ginneken op het complex van BSC op Sportpartk Vierhoeven, waar de komende maanden een kunstgrasveld wordt aangelegd.

Video gemeente op Facebookpagina van Gemeente Roosendaal:

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie