web analytics

Nog 35 corona-patiënten in Bravis, van wie 15 op de IC

Het totaal aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is ten opzichte van vorige week licht gedaald. Maar op de Intensive Care blijft de druk onverminderd hoog. Vrijdagmorgen 7 mei werden in het ziekenhuis 35 patiënten met bewezen corona verpleegd. Daarvan liggen er 15 op de IC’s in Bergen op Zoom en Roosendaal.

De afgelopen week (sinds maandag) waren 17 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te kunnen. Bovendien zijn 2 patiënten naar een verpleeg- of verzorgingshuis gegaan.

OK-programma
Door de druk op de IC’s kunnen er in Bravis minder operaties uitgevoerd worden. ‘Volgende week zijn opnieuw de operatiekamers in Roosendaal gesloten. Op de locatie Bergen op Zoom zijn de zes operatiekamers wel in gebruik voor acute en semi-acute operaties’, aldus Bravis.

Onder acute operaties worden ingrepen verstaan die binnen 24 uur uitgevoerd moeten worden. Semi-acuut zijn operaties die binnen 7 dagen dienen plaats te vinden. Deze ingrepen gaan door. ‘Daarnaast wordt geprobeerd om zoveel mogelijk operaties uit te voeren die binnen een maand verricht moeten worden. Zodra het enigszins kan worden weer meer operatiekamers in gebruik genomen’, zegt Bravis.

Aantal corona-patiënten afgelopen weken in Bravis:
Vrijdag 30 april: 46 patiënten, van wie 15 op de IC.
Maandag 19 april: 51 patiënten, van wie 12 op de IC.
Vrijdag 9 april: 37 patiënten, van wie 12 op de IC.
Vrijdag 2 april: 45 patiënten, van wie 11 op de IC.