web analytics

Nispen zaterdag 22 dec in de ban van de Avondkerstloop

Heel Nispen staat zaterdag 22 december op z’n kop voor de jaarlijkse Avondkerstloop. Die is dit jaar voor de zevende keer, dit keer met nieuwe elementen. Voorinschrijving is mogelijk via de website tot vrijdag 21 december. Op zaterdag 22 december is inschrijven mogelijk vanaf 16.0 0uur tot 45 minuten voor de start in Zaal Verhoeven op het Kerkplein in Nispen.

Inschrijven kan via:
❯ de website www.avondkerstloop.nl
Er zijn aparte inschrijvingen voor deelnemers uit ❯ Nederland en uit ❯ België

Het programma voor de Avondkerstloop 2018;
16.30 uur – Wandeltocht
18.00 uur – 800 meter – kinderen van 6 t/m 9 jaar
18.15 uur – 1 Mile (1600 meter) – kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar
18.40 uur – 5000 meter – staat open voor iedereen
19.30 uur – 10000 meter – fun nighttrail
19.30 uur – 10000 meter – staat open voor iedereen

Het parcours van de Nighttrail dit jaar 10 kilometer in plaats van de 8 kilometer vorig jaar en verder is het programma uitgebreid met een wandeltocht van 6 km. De organisatie hoopt mede door deze aanpassingen op een record aantal deelnemers, die net voor de kerstdagen de hardloopschoenen nog uit de kast willen halen.

Wandelen
De wandeltocht is specifiek gericht op de minder- en inactieve Nispenaren. Met de Avondkerstloop worden reeds de sportieve Nispenaren uitgedaagd. Vanuit de groep minder actieve inwoners is in het verleden meermaals de behoefte uitgesproken ook een activiteit te kunnen doen tijdens dit evenement. Om deze reden komt er een wandeltocht in en rond Nispen, die onder andere langs plaatsen voert die normaal gesloten zijn voor publiek. De wandeltocht start om 16.30 uur.

Kinderen
Vervolgens starten de kinderen van 6 t/m 9 jaar, na een prachtige warming-up op het Kerkplein, om 18.00 uur vanuit de kerk voor hun ronde van 800 meter. Uiteraard gaat dit weer gepaard met luid gejuich van veel toeschouwers. De dorpskern, die weer in ‘vuur en vlam staat’ door onder andere brandende kaarsjes langs het parcours, zal rond 18.15 uur getrotseerd worden door de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Zij lopen een afstand van 1 mile. ‘Niet alleen het lopen is belangrijk. Ook de saamhorigheid en sfeer in ‘ons Nispen’ is heel erg belangrijk’, benadrukt de organisatie.

5 en 10 km
Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 km door straten van de Heerlijckheid Nispen. Twee ronden van 2,5 km worden afgelegd. Met muzikale ondersteuning onderweg worden ze begeleid en kan iedereen in zijn eigen tempo genieten in de mooi verlichte straten.
Om 19.40 uur zal de kerk weer vol staan met deelnemers die dan vertrekken voor hun uitdaging van 10 km. Daar de organisatie de Avondkerstloop een serieuze wedstrijd vindt, staat de
wedstrijdleiding onder begeleiding van Atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

Nighttrail
Wie ook wel eens in het donker door het bos en van de gebaande paden wil af gaan, kan ook dit jaar weer deelnemen aan de Nighttrail. Vorig jaar had deze trail een lengte van 8 km, dit jaar is het parcours verlengd en loopt men 10 km. Na de start vanuit de kerk, gaat men het dorp uit, om onverhard door het mountainbike bos en over de bulten van de N’Oop te lopen. Eenmaal terug in het dorp, gaat de route nog even door de sfeervol verlichte straten. De finish is op het Kerkplein. De nighttrail start om 19.30 uur.


Looptraining

Op zaterdagmorgen zijn er sinds eind september al looptrainingen voor de avondkerstloop. Beginners en gevorderden zijn van harte welkom om elke zaterdagochtend aan te sluiten. Gestart wordt om 09:00 uur vanaf sportpark de Wallen.

De Avondkerstloop heeft onderdelen voor elke leeftijdsgroep.