web analytics

Nispen Blues presenteert What the FRNK (9 nov)

Nispen Blues presenteert zaterdagavond 9 november de Nederlandse Bluesrock formatie What the FRNK op in café de Gouden Leeuw in Nispen. Het optreden begint om 21:30 uur. Zoals gebruikelijk bij Nispen Blues is ook deze avond gratis toegankelijk.

In februari 2017 besloten Twan van Hoof en Frank Schurgers om het muzikale roer flink om te gooien. Spelen in het reguliere covercircuit leverde niet meer de voldoening die het jaren bracht; What the FRNK was een feit. Geïnspireerd door gitaristen als Henrik Freischlader, John Mayer en Stevie Ray Vaughan vonden zij de richting die ze zochten: lekkere grooves in combinatie met messcherpe gitaarriffs en funky solo’s op Rhodes en Hammond. Sinds een jaar of twee speelt de band frequent, en met succes, op verschillende podia en Blues- en Jazzfestivals.

Eigen repertoire
De band heeft hard gewerkt aan een eigen repertoire. De mix van ervaringen en herkomst van de individuele bandleden maakte uiteindelijk de kracht van de band. Naast eigen werk speelt What the FRNK bewerkingen van o.a. Stevie Ray Vaughan, Gary Clark Jr., Joe Bonamassa, en Eric Clapton.

Eerste album
Het eigen repertoire werd inmiddels opgenomen en in het najaar volgde het eerste album. Live staat de band als een huis. De solo's op toetsen en gitaar vormen het signatuur van de band. Van mellow 70's Rhodes-pianosolo's naar spijkerhard, haast emotionele verhalen op gitaar. De meerstemmige vocalen kleuren het plaatje verder in.
‘What the FRNK is nooit saai, niet voor de oren en niet voor de ogen. De dynamische performance is het visitekaartje van de band’, zeggen kenners.

Line up: Guus van Lankveld: hammond en rhodes – Twan van Hoof: basgitaar – Mano van Beuken: drums – Frank Schurgers: gitaar en zang

Volgende optredens bij Nispen Blues
– Zaterdag 14 december: The Hoochies
– Zondag 12 januari: Nispen Blues Muziekkwis
– Zaterdag 25 januari 2020: Florian Lohoff Band (D)
– Zaterdag 7 maart 2020: Stef Paglia Trio (B)
– Zaterdag 27 april 2020 (2 bands): Blues Treat en Carl Wyatt (US) & the Delta Voodoo Kings

❯ Website Nispen Blues

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie