web analytics

Nispen Blues presenteert Duitse Florian Lohoff Band (25 jan)

Op zaterdagavond 25 januari treedt de Duitse bluesformatie Florian Lohoff Band op in café de Gouden Leeuw in Nispen. Het optreden begint om 21:30 uur, de entree is zoals gebruikelijk gratis. Na deze avond volgen dit seizoen nog optredens op 7 maart en 27 april.

Er vergaat sinds zijn zevende verjaardag geen dag dat Florian Lohoff geen gitaar in zijn handen houdt. Als tiener leefde hij de VS, waar hij geïnspireerd werd door muzikanten als Doyle Bramhall ll, Warren Haynes, Curtis Mayfield, en John Mayer. De Berlijnse muzikant leeft voor en met de muziek, voelt in zijn binnenste de kracht en het vuur die hem steeds naar nieuwe wegen en inspiratie laten zoeken, om zich door zijn muziek uit te kunnen drukken.

Juiste balans
Florian vormde zijn eerste eigen band in 2011. Ondertussen is de bezetting meerdere malen gewijzigd om een voor hem perfecte groove en sound te creëren. Met z’n huidige viermansformatie lijkt hij de juiste balans te hebben gevonden.

Niet in een hokje
Persoonlijk getinte teksten ontmoeten opwindende gitaarpartijen en een groovy funky geest, eerlijk, soulvol en bluesy. Florian en zijn band nemen de ruimte met bedwelmende geluidseffecten en spannende solo’s. Toch wil de band niet in een hokje worden gedrukt, maar beweegt elegant tussen Soul, Funk, Blues, en Rock. De Florian Lohoff Band combineert de verschillende muziekstijlen met een compleet nieuwe wereld van geluid. Gebaseerd op onverwachte ritmische veranderingen is het resultaat een unieke en memorabele muzikale ervaring.

Debuutalbum

In 2012 kwam het debuutalbum ‘Lifetimeshuffle’ op de markt. Jaren van schrijven, oefenen en toeren in Duitsland, Zwitserland en Nederland volgden, waarna in oktober 2015 z’n tweede album ‘Tangled Up In Blue’ werd uitgebracht. Vorig jaar verscheen z’n derde album ‘Risin’, waaraan hij een jaar heeft gewerkt: “Ik heb me bij het schrijven van de stukken veel tijd voor het creatieve proces gegund. Ieder stuk spiegelt mijn gevoelsleven en is een stem van mijn ziel”, aldus Florian.
Lohoff heeft z’n sporen in de Duitse muziekscene verdiend, letterlijk tot zijn vingers bloedden. Hij is weggerend van de schaduwen van Henrik Freischlader, Walter Trout en Joe Bonamassa, drie belangrijk muzikale inspirators.

Fonkeling in ogen

“Ik heb er altijd van gedroomd muziek te maken – voor 5 of voor 500 mensen – de fonkeling in de ogen van het publiek te zien wanneer ik op de bühne sta en hen mijn teksten over mijn leven vertel. Dat is eenvoudigweg het mooiste geschenk voor mij en maakt me ongelooflijk gelukkig.”

Line up: Florian Lohoff: zang en gitaar, Arne Horstmann: basgitaar, Marius Gebhardt: drums, Helge Siara: toetsen

Volgende avonden van Nispen Blues:
– Zaterdag 7 maart 2020: Stef Paglia Trio (B)
– Zaterdag 27 april 2020 (2 bands): Blues Treat en Carl Wyatt (US) & the Delta Voodoo Kings

❯ Website Nispen Blues