web analytics

Nine van Bergen (15) dit jaar Miss Jeugdronde Roosendaal

De 15-jarige Nine van Bergen is dit jaar de rondemiss van de Nationale Jeugdronde Roosendaal, die van 9 tot en met 14 juli wordt verreden. De afgelopen jaren reed ze mee in het Ferna Piping & Constructie. Maar nu ze inmiddels vijftien is geworden, zit het meefietsen in de karavaan er voor haar op. ‘Dat is best balen, maar dat ik nu Miss mag zijn, is echt een kers op de taart’, zegt ze.

Nine sport graag, en voetbalt bij rkvv Roosendaal. ‘Ik zit in mijn examenjaar, dus een spannende tijd. Maar dat gaat helemaal goed komen. We gaan er met z’n allen een onvergetelijke week van maken; ik kan niet wachten en heb er onwijs veel zin in’.

Perfecte organisatie
De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar, die in de eerste week van de zomervakantie (regio Zuid) verreden wordt. Dat gebeurt dit jaar al voor de 36e keer. De ronde staat bekend om zijn perfecte organisatie. Zo’n 432 deelnemertjes en een grote ploeg leidsters, leiders en vrijwilligers beleven met elkaar een geweldige week.

Door de regio
De deelnemers fietsen, verdeeld over 33 ploegen, door het prachtige landschap van West-Brabant en Noord België. In totaal leggen zij ongeveer 250 kilometer af. De etappes worden tegen een gemiddelde snelheid van 15 km. per uur verreden. Daarnaast is er elke dag een bijzondere fietsactiviteit, van behendigheidsrit, verkeersdoolhof tot ploegentijdrit en hindernisbaan. En ’s avonds is er altijd nog een programma op de Markt.

Terugblik 2018
Een uitgebreide terugblik van de Jeugdronde 2018 is HIER te vinden , compleet met fotoalbums en uitslagen.