web analytics

‘Nighttrail’ nieuw element van de Avondkerstloop Nispen (23 dec)

De Avondkerstloop in Nispen op zaterdagavond 23 december wordt dit jaar uitgebreid met de ‘Nighttrail’, een 8 kilometer lange tocht in het donker door het bos en over een route die van de gebaande paden afwijkt. De start is om half acht vanuit de kerk. Daarna gaat het onverhard door het mountainbikebos en over de bulten van de N’oop.

Eenmaal terug in het dorp gaat het nog even door de in kerstsfeer verlichte straten, om op het Kerkplein te finishen. Net als voor de andere lopen van het evenement, kunnen deelnemers zich vanaf heden aanmelden.

Jeugd
Die andere lopen zijn tochten voor de kinderen en de 5- en 10 km tochten. Voor de jeugd zijn er twee leeftijdscategorieën: de kinderen van 6 t/m 9 jaar vertekken om 18.00 uur voor hun ronde van 800 meter en de jeugd van 10 t/m 12 jaar vertrekt om 18.15 uur.

5 km
Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 km door straten van de Heerlijckheid Nispen. Er worden twee ronden van 2,5 km afgelegd. De lopers worden onderweg muzikaal ondersteund. Iedereen kan in zijn eigen tempo genieten van de mooi verlichte straten.

10 km
Om 19.40 uur staat de kerk vol met deelnemers die voor hun uitdaging van 10 km klaar staan. Om aan te geven dat de Avondkerstloop een serieuze wedstrijd is, staat de wedstrijdleiding onder begeleiding van Atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

Aan die 10 km hebben de afgelopen jaren heel wat toppers meegedaan. Zoals Jeroen van Damme, Bram Som en Bart Spruijt uit Antwerpen, die met 33.08 nog steeds het parcoursrecord in handen heeft. Ook bij de vrouwen is het record in Belgische handen: bij Els van Hooijdonk met de tijd van 39.35.

❯ Aanmelden voor Avondkerstloop Nispen

Foto: Website Avondkerstloop Nispen