web analytics

Nieuwjaarsrede burgemeester Niederer vol hoop, vertrouwen en optimisme

‘Er waart op dit moment een fantastische, positieve teamgeest rond in de stad’, zo benadrukte burgemeester Jacques Niederer op de nieuwsjaarsreceptie van 2 januari, die vol zat met hoop, vertrouwen en optimisme. ‘Onze 750e verjaardag heeft heel veel losgemaakt. En niet alleen bij de mensen op wie we altijd al kunnen rekenen om de kar te trekken’.

‘Er zijn ook nieuwe ambassadeurs voor het voetlicht getreden. Nieuwe gezichten. Mensen die om Roosendaal geven, die trots zijn op deze stad, en die de passie hebben om dingen van de grond te krijgen. Dat netwerk gaan we koesteren. En samen met al die mensen gaan we vol gas verder in 2019, om onze stad nog mooier en succesvoller te maken’.

Goede cadans
Kortom: Roosendaal heeft volgens Niederer nu de goede cadans te pakken. Of anders gezegd, ‘we zitten in de juiste groef van de grammofoonplaat’. Dat merk je volgens hem aan alles: het gaat de Roosendaalse ondernemers voor de wind, er vestigen zich steeds meer bedrijven van buitenaf, de werkloosheid is laag en het onderwijs in de stad floreert.

‘Kortom: we zien de stad zichtbaar mooier en dynamischer worden. Denk aan de transformatie van Stadsoevers. Het gaat goed met Roosendaal’.

Resultaat en inhoud
Blij was Niederer ook met de wijze waarop het Roosendaalse bestuur met elkaar omgaat. ‘De focus in het debat ligt op resultaat en inhoud, niet op het uitvergroten van verschillen. En dat werkt! Je proeft en ziet aan alles dat de belangen van de gemeente voor iedereen voorop staan. En natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens. Maar daarom is het juist goed dat er debat is, met respect voor elkaar’.

Trots kijkt Niederer ook naar de wijze waar Roosendaal met een aantal andere gemeenten in de regio een ‘modelaanpak’ heeft neergezet op het gebied van jeugdzorg, en de inzet op het gebied van duurzaamheid en armoedebestrijding.

Citymarketing
Hij verwacht ook veel van de citymarketing, waar flink in geïnvesteerd wordt. ‘Wij weten al hoe mooi het is om hier te wonen en te werken, we gaan er nu voor zorgen dat meer mensen voor Roosendaal kiezen om er te studeren, of als woonplaats, vestigingslocatie of reisbestemming’.