web analytics

Nieuwjaarsconcert Roosendaals Symfonie Orkest in de Kring (1 jan)

Op nieuwjaarsdag dinsdag 1 januari begint om 15:00 uur in De Kring het Nieuwjaarsconert van het Roosendaals Symfonie Orkest (RSO) onder leiding van dirigent Martyn Smits. Dat gebeurt alweer voor de achtste keer en daarmee kan er gesproken worden van een niet meer weg te denken muzikale Roosenaalse traditie.

Voor de derde keer wordt samengewerkt met het Symfonie Orkest Jacob Obrecht (SJO) uit Bergen op Zoom. De twee orkesten lijken nu onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zoals gewoonlijk wordt het programma rondom een muzikaal thema gecentreerd.

Deze keer is gekozen voor de uitvoering van niet te zware operawerken, voor zowel koor als solisten. Het RSO is blij en trots dat het Roosendaals Gemengd Koor en de afdeling zang van het conservatorium in Tilburg hun medewerking hebben toegezegd.

Per 1 januari 2019 vormen het Roosendaals Symfonie Orkest en het Symfonie Orkest Jacob Obrecht een nieuw orkest onder de naam West–Brabants Symfonieorkest. Met het Nieuwjaarsconcert grijpt het orkest meteen de gelegenheid aan zich als nieuwe vereniging in de plaatselijke schouwburgen van Roosendaal en Bergen op Zoom te presenteren en het nieuwe jaar in te luiden.

Na de succesvolle Nieuwjaarsconcerten Classic meets Pop in 2017 en Classic meets Jazz in 2018 brengt het orkest een verrassende Ode aan de opera. Een bruisende en tintelende start voor 2019 met operamelodieën uit opera’s van Bizet, Mozart, Rossini en Verdi. Het wordt een waar feest van herkenning. Samen met het Roosendaals Gemengd Koor en solisten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg, zal dit orkest onder leiding van de dirigenten Carlo Nabbe en Martyn Smits de bekende stukken van deze befaamde operacomponisten over het voetlicht brengen. Een afwisselend programma met stukken voor koor en orkest.

Samen staan ze garant voor een heerlijke bruisende matinee, natuurlijk mét een glaasje bubbels. Voor dirigent Martyn Smits wordt het zijn 7e Nieuwjaars- en tevens afscheidsconcert in de schouwburg van Roosendaal.

Wie op 1 januari verhinderd is, kan nog uitwijken naar 6 januari, waar het concert plaats vindt in theater De Maagd in Bergen op Zoom, maar dan onder leiding van Carlo Nabbe, dirigent van het SJO.
Kaarten kosten (voor Roosendaal) € 15,75, voor kinderen t/m 12 jaar € 3,75