web analytics

Nieuwe uitstraling voor de Nieuwstraat

Net voor het weekend werd na een reconstructie/metamorfose de Nieuwstraat in de binnenstad van Roosendaal weer opengesteld voor het verkeer. Behalve een woonstraat is de Nieuwstraat ook de in- en uitrijweg van parkeergarage De Biggelaar, het politiebureau, schouwburg De Kring en de nieuwe bioscoop. Voor het autoverkeer is het een doodlopende weg.

Omdat schouwburg, bioscoop en het Tongerloplein voor het nodige wegbreng- en ophaalverkeer zorgen, moest ook iets bedacht worden om dat verkeer te kunnen laten draaien. Binnen de beperkt beschikbare straatruimte is dat uiteindelijk deze oplossing (zie foto onder) geworden: een krappe draaicirkel, waarvan het zeker niet de bedoeling is dat daar – zoals op de foto – geparkeerd wordt.

De nu nog donkere plekken in de straat zijn bedoeld voor ‘groen’ dat in de herfst wordt geplant.

De bioscoop gaat volgens de laatste berichten, in augustus open. Schouwburg De Kring begint in september weer – bescheiden en aangepast – met activiteiten. Tot dan blijft de schouwburg vanwege corona-maatregelen en -beperkingen nog gesloten. De twee eerst aangekondigde voorstellingen zijn een jazzsessie van Stichting Jazz 750 op zondag 6 september in de kleine zaal (om 14:00 en 16:00 uur) en een voorstelling van Herman van Veen op zaterdagavond 3 oktober in de grote zaal. Dit betreft de voorstelling die in het voorjaar vanwege corona niet is doorgegaan.

Foto boven: Kijkje in de vernieuwde Nieuwstraat vanaf de zijde van het Tongerloplein, waar het nu nog rustig is. Rechts de nieuwe bioscoop, links ligt de schouwburg.

Een krappe draaicirkel is bedoeld om auto’te kunnen laten draaien.