web analytics

Nieuwe naam fusie-woningcorporatie wordt ‘Alwel’

De nieuwe naam voor de fusie-wooncorporatie van Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen is ‘Alwel’ geworden. Er werden maar liefst 485 naamideeën van huurders en medewerkers ontvangen.
‘Herkenbaar voor alle huurders en een compacte lettercombinatie’, aldus licht de corporatie de keuze voor deze naam toe.

Eind augustus vroegen de organisaties aan hun huurders en medewerkers om mee te denken over de nieuwe corporatienaam. ‘Veel ideeën kwamen voort uit lettercombinaties van de twee corporaties of Breda-Etten-Leur-Roosendaal. Ook waren er namen, gelieerd aan het ‘wonen’. Anderen zochten het antwoord in de verbinding tussen de steden of samenwerking. Een jury, geformeerd vanuit de drie huurdersorganisaties en de twee corporaties, bracht dit enorme aantal terug naar een shortlist met voorkeursnamen. De bestuurders maken ten slotte een definitieve keuze’, aldus de wooncorporatie.

Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen werken al langere tijd samen. ‘Een fusie kent meerdere voordelen. Zo leidt fuseren tot aanzienlijke besparingen. Daarnaast geeft het ook meer toekomstbestendigheid én investeringskracht. De ‘winst’ hiervan gaat naar de huurders en gemeenten. De fusiecorporatie gebruikt het besparingsgeld bijvoorbeeld om huurverhoging te matigen, meer nieuwe woningen te bouwen en meer woningen energiezuinig te maken’, zo wordt op de website toegelicht.