web analytics

Nieuwe Markt activiteitenplein voor de jeugd op Koningsdag

De Nieuwe Markt, de Markt, de Dokter Brabbersstraat en het Tongerloplein zijn de plekken waar de Oranjestichting Roosendaal dit jaar de activiteiten organiseert op Koningsdag (vrijdag 27 april). In het kader van ‘Roosendaal 750’ is het programma wat uitgebreider dan gebruikelijk.

Zo wordt de Nieuwe Markt omgetoverd tot een activiteitenplein met voor de jeugd onderdelen als de waterballenbak, bootjes voor de kleinere kinderen, springkussens, een speciaal 0-4 jaar speelterrein en een stormbaan van 110 meter lang. ‘Wij gaan proberen het record te halen met deze opstelling’, zo laat de Oranjestichting weten.

Vanaf 13:00 uur
Alle attracties gaan om 13:00 uur open. Tegen ‘redelijke Koningsdagprijzen’ zijn popcorn, pannenkoeken en suikerspinnen verkrijgbaar en een limonadeclown gaat op zoek naar dorstige kinderen.
Op het Tongerloplein (en de Kerkstraat) is de traditionele vrijmarkt, en de brandweer is met de nodige doe-activiteiten weer aan het begin van de Dokter Brabersstraat te vinden. De kinderactiviteiten zijn tot ongeveer vijf uur.

Twee podia
Op de Markt worden twee podia opgebouwd, waar tot plm 19:15 uur bands om en om spelen. Bij het raadhuis spelen de Gildezonen (vanaf 12:45 uur) en de Valley Sound Big band (aanvang optredens om 14:45, 16:15 en 17:45 uur) en op het podium bij Parrotia kan men kijken en luisteren naar Start Spreading The News (begin optredens om 14:00 en 15:30 uur) en Ivy Lynn and the Left Hand Gamblers (17:00 en 18:30 uur).

Gedecoreerden
Vast onderdeel op Koningsdag in Roosendaal is de bijeenkomst voor gedecoreerden uit de gemeente. Die worden rond 11:00 uur ontvangen in de Sint Jan voor een gezellige bijeenkomst die door de gemeente wordt gerganiseerd.

Concert Muziekvereniging Roosendaal
Het Variatieorkest onder leiding van Wendy Bellens van Muziekvereniging Roosendaal geeft weer het inmiddels traditionele Koningsdagconcert op het pleintje tegenover café het Kadehuis (Kade 24, Roosendaal) tussen 13.15 en 13.45 uur. Mocht het concert door slechte weersomstandigheden niet doorgaan, dan wordt dit tijdig vermeld op de Facebookpagina van de vereniging (facebook.com/muziekverenigingroosendaal).

Kindervrijmarkten:
Behalve de kindervrijmarkt van de Stichting op Tongerloplein en Kerkstraat zijn er ook kindervrijmarkten:

– Kindervrijmarkt Dijkcentrum van 09:00 – 15:00 uur Toegang gratis.
– Kindervrijmarkt Kade. Van 10:00 – 17:00 uur. Gratis deelname na aanmelding op http://demarkten-wouw.nl
– Kindervrijmarkt Roselaar Van 12:00 – 17:00 uur (zie bericht)