web analytics

Nieuwe keepster Bristol Team kickt in eerste wedstrijd

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol Team heeft een nieuwe keepster: Elizabeth van de Berge. Hoewel het team in haar debuut-wedstrijd genoegen moest nemen met een nederlaag (4-6), genoot ze volop van haar debuut. De sluitpost van de Roosendaalse club verving Jade Massing voor het eerst en deed dat volgens coach Hans Lauwen ‘met verve’.

Zelf zegt ze er over: “Het spel gaat zoveel sneller in de zaal dan op het veld. Je bent continu bezig. Jeetje, wat was het kicken”.

Reddingen
De in de zaal onervaren doelvrouw liet een aantal goede reddingen zien op inzetten van tegenstander Middelburg. “Ik heb natuurlijk ervaring op het veld bij Smerdiek 1, maar dit is toch wel anders spelen. Ik had het eigenlijk niet verwacht dat in de zaal keepen zo intensief zou zijn. Dacht dat het bijna geen verschil zou zijn…”

Stinkende best
Ze had er zeer naar uitgekeken om te spelen bij Bristol. “Afgelopen maanden ben ik benaderd door de Wendy de Wild, die op haar beurt contact had gehad met coach Hans Lauwen. Mede dankzij het enthousiasme binnen het team had ik er meteen zin in”, zegt Elizabeth. “Het is natuurlijk onmogelijk om Jade Massing te vervangen. die vertrokken is naar Pratt soccer College, maar ga mijn stinkende best doen”.