web analytics

Nieuwe ingang bibliotheek in overdekte doorgang

De verbouwing van Parrotia aan de Markt in Roosendaal, waarin ook bibliotheek VANnU is gehuisvest, is in een nieuwe fase beland: een nieuwe entree voor de bibliotheek. Die is nu in de overdekte doorgang tussen Markt en het Emile van Loonplein.

Bij de verbouwing, die begin oktober begon, werd de oude ingang aan de achterkant, aan de zijde van het park opgeheven. In de tussentijd kon men bibliotheek bereiken via coffeecorner De Huiskamer aan de Marktzijde. Nu is dus een nieuwe ingang in gebruik genomen.

Bezoekers van de bibliotheek zien dat het gebouw sinds oktober een kleine metamorfose ondergaat. De bedoeling was dat de werkzaamheden in april kunnen worden afgerond.

Hoofdpunten van de verbouwing: het opnieuw inrichten van de begane grond en de eerste verdieping, met nieuwe vloeren en nieuwe interieurelementen zoals een infobalie, leesplekken en boekenkasten. Ook worden/zijn binnenwanden verplaatst en de sanitaire ruimtes vernieuwd.

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor