web analytics

Nieuwe gymgroep voor mensen na langdurige revalidatie

Sportvereniging THOR, Sport Service Bureau Noord-Brabant (SSNB) en het Sportloket van het Bravis ziekenhuis slaan de handen ineen om iedereen in beweging te krijgen. Op 4 november start er een gymgroep voor mensen die klaar zijn met hun revalidatietraject of langdurige behandeling bij de fysiotherapeut.

Tussenstap
‘Het is belangrijk om in beweging te zijn en te blijven. Het verkleint de kans op het krijgen van ziekten of blessures. We merken al een tijdje, dat mensen na het revalidatietraject of behandeltraject bij de fysiotherapeut, niet goed weten wat ze kunnen doen en waar ze zelfstandig verder kunnen met bewegen’, vertelt Dirk Harezlak, fysiotherapeut in het Bravis ziekenhuis. ‘Voor deze mensen is het heel goed als er een tussenstap komt voordat ze starten bij de reguliere sportgroepen bij verschillende sportverenigingen. Om die reden hebben we samen met de beweegcoaches van SSNB gekeken hoe we dit gat kunnen opvullen’.

Tussen wal en schip
Beweegcoach Demy Weertman van SSNB merkt ook dat er een groep mensen is die tussen wal en schip valt en is daarom blij dat ze samen met het Bravis ziekenhuis en met THOR met dit initiatief kan starten. Het is de bedoeling dat de mensen in deze groep na een tijdje doorstromen naar andere gymgroepen of andere sportverenigingen. Er worden allerlei oefeningen gedaan die zich richten op het verbeteren van kracht, balans, conditie en algemene lichaamsvaardigheden. Daarnaast wordt er wekelijks een andere sport beoefend waar de deelnemers na de opstapgroep ook mee door kunnen gaan bij een andere sportvereniging.

Gymzaal Aleco

De nieuwe gymgroep start op maandag 4 november van 10.30 tot 11.30 uur en wordt gegeven in de gymzaal van Aleco op het Sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg 3. Voor meer informatie kan men contact opnemen via unieksportenroosendaal@ssnb.nl of bellen naar 06-26792826.

Foto boven: Uit flyer op Facebookpagina van RoosendaalBeweegt