web analytics

Nieuwe groep ‘Cool 2B Fit’ start 15 januari

Op maandag 15 januari start in Brede School Zwanehof in Roosendaal een nieuwe groep kinderen tussen 8 en 13 jaar met het leuke programma Cool 2B Fit. Dit programma is speciaal bedoeld voor kinderen boven een gezond gewicht.

‘Kinderen boven een gezond gewicht tussen 8 en 13 jaar kunnen zich aanmelden. Belangrijk is dat de deelnemers samen met hun ouders/verzorgers goed gemotiveerd zijn. Voor de kinderen is steun van de ouders tijdens Cool 2B Fit heel belangrijk. Bovendien: samen meedoen is leuker dan alleen’, aldus programmaleiding.

Cool 2B Fit is een jaarprogramma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8-13 jaar, samen met hun ouders/verzorgers. Tijdens het programma wordt nauw samengewerkt met een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

In de eerste fase worden er sportsessies en ouder- en kinderbijeenkomsten gehouden. In een volgende fase gaan kinderen vaker sporten bij een sportvereniging.

De conditie van de kinderen verbetert door Cool 2B Fit. ‘Kinderen vinden bewegen veel leuker, omdat ze beter meekomen en het samen met hun leeftijdsgenoten kunnen doen in een veilige omgeving. Ook staan ze veel steviger in hun schoenen. Het kan zomaar zijn dat het hele gezin zich fitter gaat voelen’.

Wie belangstelling heeft, kan voor een kennismakingsgesprek contact op met mirte@fysiotherapiekalsdonk.nl of op de website Jogg Roosendaal kijken.

Gepest worden, vaak de laatste zijn, niet altijd leuke kleren aan kunnen, minder zelfvertrouwen hebben… het is niet leuk om overgewicht te hebben. Met Cool 2B Fit krijgen kinderen weer plezier in bewegen, leren ze over lekker eten en goed in je vel zitten.