web analytics

Nieuwe burgemeester Han van Midden wil echte Tullepetaon worden

Als import-Roosendaler wil Roosendaals nieuwe burgemeester Han van Midden – met de nodige trainingen – een echte Tullepetaon worden. En hij wil toegankelijk en bereikbaar zijn als eerste burger van Roosendaal. Dat zei hij donderdagavond 3 oktober in De Kring, waar hij tijdens een bijzondere raadsvergadering officieel geïnstalleerd werd als burgemeester van de gemeente Roosendaal.

Praatje
‘Dus als je me ziet lopen of fietsen; ik maak graag een praatje. Verder wil ik graag ‘knopen leggen’ door inwoners, gemeente, instanties, bedrijven met elkaar in contact te brengen en blijvend aan elkaar te verbinden. Door ‘knopen te leggen’ komen we samen tot oplossingen voor bestaande en toekomstige problemen. Dat betekent dus ook de gemeente meer naar de inwoners toebrengen en de manier van het besturen vernieuwen’, aldus Van Midden.

Foto bovenaan: Han van Midden incognito als ‘verslaggever’ in Roosendaal. Een beeld uit het filmpje dat bij de installatie te zien was. Inzet: het staatsieportret van de gemeente Roosendaal. (Foto Timo Reisiger).

Griffier
Plaatsvervangend raadsvoorzitter Cor Gabriëls had deze openbare bijzondere raadsvergadering geopend. Van Midden werd officieel geinstalleerd door commissaris van de Koning Wim van de Donk, waarna hem de voorzittershamer en ambtsketen werden overhandigd. Ter inleiding hadden de commissaris van de koning en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, met elkaar over ‘het nieuw type burgemeester’ gesproken. Dit gebeurde in het licht van het feit dat Han van Midden tot voor kort griffier van de gemeenteraad van Rotterdam was.

Filmpje
Er was een bijzonder introductie van de nieuwe burgemeester. De afgelopen periode is Han van Midden namelijk incognito als verslaggever, de straat opgegaan om nader kennis te maken met de gemeente Roosendaal en haar inwoners. Deze ontmoetingen zijn gefilmd. Van deze gesprekken op straat is een compilatie gemaakt die voorgaand aan de installatie getoond werd. Het filmpje is terug te zien op YouTube en het Facebookaccount van de gemeente Roosendaal.