web analytics

Nieuwe boekje Sjors Creatief in aantocht

Komende week wordt het nieuwe Sjors Crteatief-boekje verspreid onder alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Roosendaal. In dit boekje staan creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Het is een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in Roosendaal. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1600 kinderen in.

Met Sjors Sportief en Sjors Creatief hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 5 september in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Veel keus
Kinderen uit de gemeente Roosendaal kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten astrologie, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Beleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Roosendaal hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

❯ Meer info op website Sjors Sportief

Foto boven: inzet: de kaft van het boekje van dit jaar.