web analytics

Nieuwe aanbieders in boekje van ‘Sjors Creatief’ welkom

 Na een absoluut record aan inschrijvingen in 2016 – 2017 roepen Rabobank Zuidwest-Brabant en CultuurCompaan aanbieders in de gemeente Roosendaal op voor komend schooljaar een bijdrage te leveren aan het aanbod van Sjors Creatief in de vorm van creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen.

De formule Sjors Creatief bestaat uit een kleurrijk boekje met een creatief cursusaanbod en een website met inschrijfmodule. Op deze wijze kunnen kinderen op een laagdrempelige manier hun creativiteit ontdekken. Zij hoeven hiervoor niet direct lid te worden of structureel lessen te volgen.

In het nieuwe schooljaar krijgen alle basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal op initiatief van Rabobank Zuidwest-Brabant en CultuurCompaan weer een RABO Sjors Creatief-boekje uitgereikt in de klas.

Trots
“Vorig schooljaar zijn alle records gebroken: we mochten 1562 inschrijvingen ontvangen verdeeld over 173 cursussen van 38 aanbieders. Aantallen waar we heel trots op zijn”, zeggen de initiatiefnemers.

Wie een leuk idee heeft om kinderen te laten kennismaken met creatieve activiteiten, kan een korte cursus aanbieden via RABO Sjors Creatief. Alles op creatief gebied is mogelijk: zingen, dansen, knutselen, toneelspelen enzovoort. Wel is het zo dat de activiteit maximaal tien euro mag kosten.

Bewezen formule
Deze bewezen formule geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op creatief gebied. Aanbieders van creatieve activiteiten in dit programma kunnen zichzelf daarnaast goed op de kaart zetten als cultuuraanbieder in Roosendaal en omgeving.

Alle verenigingen, instellingen & particulieren kunnen tot en met 25 juni 2017 een (of meerdere) kennismakingscursus(sen) opgeven via de website www.cultuurstimulering.nl. Voor de activiteiten in het schooljaar 2017 -2018 kunnen kinderen zich vanaf 13 september weer inschrijven op www.sjorscreatief.nl. De activiteiten moeten plaatsvinden in de periode 18 september 2017 tot juli 2018.

Verdere informatie te verkrijgen via CultuurCompaan: info@cultuurcompaan.nl/0165 – 745 820 of mailen naar info@sjorscreatief.nl