web analytics

Nieuw groepsuitje: Roosendaalse bierwandelingen

Het Roosendaals Biergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Op zaterdag 19 september wordt de eerste wandeling gelopen en vanaf dat moment is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.

Rijke historie
Brouwerij De Wereld, Brouwerij Het Anker en Brouwerij De Ploegh. Het is slechts een kleine greep aan bierbrouwerijen die ooit in Roosendaal gevestigd waren. Roosendaal kent een rijke historie als het gaat om het brouwen van bier. Het waren vaak kleinschalige ondernemingen die voor de lokale markt en directe omgeving brouwden, maar er waren ook huisbrouwers die enkel voor eigen gebruik bier maakten. Het meeste bier had een laag alcoholgehalte en werd in de diverse gelegenheden niet van de tap maar in kannen verkocht.

Lokaal bertje
Dat is vandaag de dag wel anders. Ook nu wordt er nog naar hartenlust bier gebrouwen door hobbybrouwers én professionals en bij de verschillende biercafés kan iedereen terecht voor een lokaal biertje! Tijdens de verschillende bierroutes die je, onder leiding van een ambassadeur, kan lopen, kom je daar alles over te weten. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is helemaal coronaproof. Deelnemers worden ingedeeld in groepen van maximaal tien personen, zodat er constant voldoende afstand gehouden kan worden.

Drie routes

Er zijn drie verschillende routes beschikbaar en per route bezoek je drie verschillende biercafés. Naast een speciaalbiertje genieten de deelnemers hier ook van een heerlijk bijpassend bierhapje.
Deelnemende cafés zijn: Café De Sjoes, Bruin Café JaxX, Café Het Wapen van Roosendaal, Grand café Chagall, Eetcafé De Raatskelder, De Moriaan eten & drinken, Captain Cook’s en Café De Veestallen. De nieuwe Bierwandelingen zijn te boeken via de VVV.

Zie ook:
❯ Roosendaalse brouwerijen op website Bier en Brabant