web analytics

Niet meer naar de kassa hollen op lotingsavond (26 jan) Priense Swaree

Op zaterdagavond 26 januari is het in De Kring weer lotingsavond voor het Priense Swaree in Roosendaal. De Stichting Carnaval Roosendaal en de commissie lotingsavond hebben de eerste lotingsavond van 2018 goed geëvalueerd en zetten de ingeslagen weg voort. Er zijn wel enkele aanpassingen.

De ballen gaan wel op een andere dag in de ballenbak dan de vorige editie. De eerste trekking is zaterdag 26 januari om 19:11 uur. Ook de tijd van het uitreiken van de bandjes met lotnummers is aangepast. Op zaterdag gaan de deuren van de Kring pas open om 15:33 voor de uitgifte van de bandjes. Bandjes worden uitgegeven tot uiterlijk 18:33. Na deze tijd worden er geen bandjes meer verstrekt en gaan alle ballen met de juiste nummers de ballenbak in.

Vijf minuten
Een laatste belangrijke aanpassing is dat de tijd om na de trekking bij de kassa te komen is aangepast van 2 minuten naar 5 minuten. Tijdens de eerste editie bleek iedereen op tijd zich bij de kassa te melden, zelfs rennend en vliegend door de kring wilde ze binnen 2 minuten aan de deur verschijnen.

5 minuten na de trekking gaan op getrokken volgorde de eerste ingelote mensen naar de kassa. ‘Door de tijd op te treken van 2 naar 5 minuten hoopt de organisatie dat niemand meer hoeft te hollen, maar rustig zich naar de kassa kunnen bewegen. Wie als winnaar niet binnen 5 minuten aanwezig is, kan zich tot 11 minuten na de trekking nog melden aan de kassa om aan te sluiten. Daarna volgt een nieuwe trekking’, zo kondigt de stichting aan.

Middagkaarten voor het Priense Swaree kosten €12,- en avondkaarten €14,-.

❯ De Spelregels op de website Tulleopetaonsnieuws

Foto: website Tullepetaonsnieuws