web analytics

Nat weekeinde, daarna beter

Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.

Komende nacht blijft de bewolking overheersen en komt er na middernacht of tegen de ochtend een volgende storing over ons heen. De temperatuur daalt tot 16 of 17 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest.

Ook zondag zullen er buien vallen, maar de kans is groot dat het na de middag wat opklaart doordat het drukgebied verder opschuift. De temperatuur wordt 19 of 20 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest. In de nacht naar maandag is het meest helder. Dan daalt de temperatuur tot 14 of 15 graden, om overdag weer op te lopen tot 19 of 20 graden. De zon komt er weer goed bi,j met wat hoge bewolking.

Het drukgebied trekt verder weg, zodat we meer invloed krijgen van hoge druk uit het zuiden. Ook dinsdag is de zon goed aanwezig. De wind is eerst matig, later op de dag zwak uit westelijke richting, met een temperatuur rond 19 of 20 graden. Daarna gaat de temperatuur langzaam omhoog.

❯ Website Meteo Roosendaal-West