web analytics

Nat en veel wind in aanloop naar koude dagen

Lagedrukgebieden krijgen vanuit het westen steeds meer invloed en dat gaan we niet alleen aan de regen merken, maar ook aan de wind. Vandaag (zaterdag) is er veel wind uit zuidwest en later uit west en neemt dan iets af. Laat in de middag of tegen de avond komt een nieuw gebied met buiige regen op ons af. Hier kan weer hagel en onweer bij zijn. Ook de wind neemt dan weer toe, tot vrij krachtig of krachtig, met flinke windstoten.

Komende nacht daalt de temperatuur tot 7 of 8 graden; de wind blijft nog vrij krachtig en met regelmaat is er lichte regen. Ook zondag valt er nog lichte regen, maar na de middag wordt het droger. De wind is naar noordwest gedraaid en neemt af tot matig.

In de nacht naar maandag breekt de bewolking en daalt de temperatuur naar 5 of 6 graden. De wind is nog matig uit noordwest. Maandag zien we de zon weer doorkomen en komt de temperatuur tot 8 of 9 graden.

In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur weer iets verder tot 3 of 4 graden; de wind draait in de loop van dinsdag van west via zuid naar zuidoost en zal meest zwak zijn. De temperatuur draaity rond 8 graden. Daarna krijgen we een paar koude dagen, waarbij de temperatuur in de nacht net onder nul uit kan komen.

❯ Website Meteo Roosendaal-West