web analytics

Naomi Pesman: ‘Beter geworden en weer plezier in voetbal’

Bristol-zaalvoetbalspeelster Naomi Pesman kwam vorig seizoen binnen als een talentvolle speelster. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een waardevolle speelster in de selectie, dankzij haar ontwikkelingen. ‘Ik was er tussen mijn veldvereniging en het zaalvoetbal een heel jaar uit geweest’, vertelt Pesman, wier naam ook geregeld voorkomt bij de doelpuntenmaaksters van het succesvolle veldteam DVO’60 VR1.

De Bristol- speelster koos er aan het begin van het vorig seizoen voor om de draad toch weer op te pakken. ‘Ik was gewoon echt even het plezier kwijt in het voetbal. Gelukkig heb ik de stap gemaakt om in de zaal te gaan spelen’.

‘In het begin was het even wennen, zeker het baltempo en het lopen zonder bal was lastig, maar ik heb me mogen ontwikkelen in de zaal door het vertrouwen van de coach’.

Lekkerder

‘Ik kende al een paar speelsters toen ik bij Bristol kwam. Dat is veel lekkerder binnenkomen bij een club dan wanneer je helemaal niemand kent. Het was ook wel lekker dat teamgenoten het meteen in me zagen zitten. Dat merkte ik aan de manier waarop ik betrokken werd in het spel. Ik voelde en voel het vertrouwen van de staf en mijn medespeelsters. Ik ben natuurlijk een speelster die veel voor het doel komt en kan scoren. In vergelijking met de jaren vóór het zaalvoetbal ben ik sowieso beter geworden met mijn techniek’, vindt Pesman, ‘Fysiek ben ik veel sterker geworden en ik ben ook beter aan de bal. In het zaalvoetbal leer je sneller te handelen.’

Gooi naar titel
Met haar de medespeelsters probeer ze het volgend seizoen een gooi naar de titel te doen. Het team bestaat uit: Keepsters: 1. Britney Nouws (BSC) en 2.Tessa v Ameijde (DSE), en Anisah Karahan (Unitas`30), Ashley de Bie en Colinda v/d Steen (DSE), Sharon v/d Eeden en Francien Buurstee, (BSC) Corina Luijks (Excelsior/Barendrecht), Naomi Pesman (DVO’60), Daphne Troost (Barendrecht), Fleur Mol (Sparta JOVZ en Wahiba Didi.

❯ Website Bistol Team