web analytics

Naomi Pesman: ‘Beter gaan spelen door zaalvoetbal’

‘Ik ben een betere voetballer geworden door in de zaal te spelen’, zegt voetbalster Naomi Pesman op de website van zaalvoetbalvereniging Bristol Team. In het vrouwenteam van Bristol, dat op 25 maart de bekerfinala Zuid 1 speelt, is ze in twee seizoenen uitgegroeid tot een waardevolle speelster.

‘Ik was er tussen mijn veldvereniging en het zaalvoetbal een heel jaar tussenuit geweest’, zegte ze. De Bristol-speelster koos er in het seizoen 2017/2018 voor om de draad toch weer op te pakken. ‘Ik was gewoon echt even het plezier kwijt in het veldvoetbal. Gelukkig heb ik de stap gemaakt om in de zaal te gaan spelen’.

In het begin was het zeker even wennen: ‘Het baltempo en het lopen zonder bal was lastig, maar ik heb me mogen ontwikkelen in de zaal door het vertrouwen van de coach’.

“Ik kende al een paar speelsters toen ik bij Bristol kwam. Dat is veel lekkerder binnenkomen bij een club dan wanneer je helemaal niemand kent. Het was ook wel lekker dat teamgenoten het meteen met me zagen zitten. Dat merkte ik aan de manier waarop ik betrokken werd in het spel. Ik voelde en voel het vertrouwen van de staf en mijn medespeelsters. Ik ben natuurlijk een speelster die veel voor het doel komt en kan scoren. In vergelijking met de jaren voor het zaalvoetbal ben ik sowieso beter geworden met mijn techniek”, vindt ze. “Fysiek ben ik veel sterker geworden en ik ben ook beter aan de bal. In het zaalvoetbal leer je sneller te handelen.”

‘Er zijn ondertussen ook jonge speelsters bij Bristol komen spelen, en als je ziet hoe ze zich binnen een paar wedstrijden ziet ontwikkelen, is niet normaal”, zegt de clubleiding.

Dit is op dit moment de huidige selectie bij Bristol Team: Keepsters: Jade Massing (Steenbergen) en Tessa v Ameijde (DSE), Anisah Karahan, Soraya Oppier, Jill Nagtzaam, Fleur de Kinderen (Unitas`30) Ashley de Bie en Colinda v/d Steen (DSE) Sharon v/d Eeden (Schijf), Corina Luijks (Pink Bari Italië), Naomi Pesman (DVO’60) Fleur Mol (Sparta Rotterdam), Grifftih Vaissaire (SSS) en clubicoon Wahiba Didi.

Op het veld is Naomi Pesman zondags te zien bij het eerste vrouwenteam van DVO’60. Daar is ze uitgegroeid tot een ware goalgetter.

Foto boven: Bristol Team