web analytics

Na een nachtje vuurwerk in de stad…

Er wordt in de nieuwjaarsnacht heel wat vuurwerk afgestoken, maar daarna door ‘de boosdoeners’ nauwelijks opgeruimd. Elke stadsreinigingsdienst kan daar over meepraten. Hoe ziet het centrum van Roosendaal er ‘de andere dag’ rond 12:00 uur uit? We fietsten een rondje en kwamen er al snel achter waar de ‘heetste plekken’ geweest moesten zijn.

Op de Markt, het uitgaangsgebied van Roosendaal, moet het ongewtijfeld raak geweest zijn, maar daar was niet veel meer van de zien. Daar was flink opgeruimd, daar moet Saver ongetwijdeld de (mechanische) bezems door gehaald hebben. Toch? Aan de zijkanten van de ijsbaan waren nog wel resten te zien. De harde wind zal daar ook wel wat naar toe geblazen hebben, maar toh…

In de Molenstraat kan men er ook wat van. Met name rond het kruispunt met de Prinsensingel en verder naar achteren. De meeste achtergebleven dozen stonden netjes bij de afvalbak verzameld. Hier waren blijkbaar ook kabouters aan de slag gegaan. Achterin de straat hadden liefhebbers zich ook uitgeleefd. Daar was een echte vuilnisbelt ontstaan.

In het gedeelte van de Brugstraat zitten een paar Chinezen. Andere jaren zag het daar rood van het knal-afval. Nu was het daar vrij magtig. Al veel opgeruimd?
Op de hoek van de Vincentiusstraat – Prinseningel werden we blij dat onze auto daar niet geparkeerd stond.
In winkelstraat Raaduisstraat meer vuurwerkresten dan je zou verwachten of als winkelier zou willen. De Nieuwe Markt: viel niet tegen. Ook aan bezemwagens te danken?

Nieuwjaar vuurwerk
De Markt bij de schaatsbaan.
 

Nieuwjaar vuurwerk
Eerste stuk Molenstraat. Netjes bij de afvalbak.
 

Nieuwjaar vuurwerk
Boven en onder: Lekker te keer gegaan in de Molenstraat
 

Nieuwjaar vuurwerk

 

Nieuwjaar vuurwerk
Hoek Vincentiusstraat: blij dat onze auto daar niet stond…
 

Nieuwjaar vuurwerk
Boven en onder: Raadhuisstraat. Zo…
 

Nieuwjaar vuurwerk

 

Nieuwjaar vuurwerk
Wat opviel waren de vele onbeheerde fietsen in het centrum, vastgeklonken aan fe fietsnietjes. Waarvan een flink aantal in horizontale houding. Niet gek bij zo’n harde wind, maar de vraag blijft: van wie zijn al die fietsen en worden ze nog opgehaald?

 
JAARWISSELING IN ROOSENDAAL:
❯ Na een nachtje vuurwerk in de stad (foto’s)
❯ ‘Jaarwisseling Roosendaal verloopt relatief rustig’
❯ Het weer in 2017: zeer warm, zonnig en nat
❯ Zo begon 2018 in Roosendaal (foto)
❯ Politie lost schot in Kalsdonksestraat