web analytics

Muziekvereniging Roosendaal drie uur lang op T-plein (1 juli)

Drie uur lang klinkt er zaterdagmiddag 1 juli op het Tongerloplein harmoniemuziek van Muziekvereniging Roosendaal. De concertmidag van de muziekvereniging en Stichting Tplein is van 15:00 tot ongeveer 18:00 uur.

De Concertharmonie onder leiding van Rob Sloekers bijt het spits af met een zomerprogramma in Spaanse sferen. Er is onder andere muziek uit de film ‘The Mask of Zorro’, het bekende nummer Valencia en Spanish Dance met een solo van Sonja Pieterman op altsaxofoon.

Daarna treden de kinderen van de Kweekvijver op, deze keer onder leiding van Judith Op de Beke. Zij introduceren hun instrumenten zelf, spelen een geluidenspel met het publiek en wagen zich zelfs aan enkele improvisaties.

Vervolgens laat het Variatieorkest onder leiding van Wendy Bellens bezoekers genieten van bekende melodieën uit films en musicals. Zoals muziek uit onder andere Fame, Soldaat van Oranje en Grease.

En dan de klap op de vuurpijl: de Young Band, onder leiding van Luc van Gaans. Dit is het Opleidingsorkest van de vereniging, verrijkt met jonge muzikanten uit de andere orkesten. Over het programma wil Luc alleen loslaten dat het gericht is op de doelgroep 15-25 jaar, dat de formatie HIP ook meedoet en dat er onder andere muziek van Snarky Puppy en een nieuwe compositie van Berend van Deelen te horen zijn.