web analytics

Muziekdag van leerlingen op het Tongerloplein (9 juni)

Op zaterdag 9 juni wordt op het Tongerloplein in Roosendaal van 15.00 tot 18.00 uur de Leerlingenmuziekdag gehouden. Een overvloed aan jong Roosendaals muziektalent laat zien en horen wat het allemaal in huis heeft. Het programma wordt om kwart voor zes afgesloten met een grootste finale door alle deelnemers.

Als rode draad is gekozen – hoe kan het dit jaar ook anders – voor de Roosendaalse geschiedenis. Onder leiding van Rumon Hagenaars wordt een aantal bestaande stukken met deze speciale interpretatie gespeeld, bijvoorbeeld ‘Atchafalaya’ van Snarky Puppy, met combo en zang. Daarnaast kreeg een aantal jonge componisten de gelegenheid om deze dag met nieuwe stukken een ode te brengen aan Roosendaal.

De Leerlingenmuziekdag is een breed samenwerkingsverband van Roosendaalse muzikale jongeren en muziekdocenten: Opleidingsorkest Muziekvereniging Roosendaal, Opleidingsorkest de Gildezonen, leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum, de Suitekids onder leiding van Martine van de Kar, en leerlingen van Petra Honing van muziekschool A different tune.

Stichting Roosendaal 750 Jaar en Stichting T'plein namen de organisatie van deze uitbarsting van muziektalent voor hun rekening.

Programma:
15.00 uur: Opleidingsorkest De Gildezonen
15.25 uur: Opleidingsorkest De Gildezonen met koor Martine van de Kar
15.30 uur: Onthulling/aanbieden Benske door Commissaris van de Koning Wim van de Donk aan burgemeester Jacques Niederer
15.45 uur: Koor Martine van de Kar
16.00 uur: Leerlingen Norbertus-Gertrudis
16.30 uur: Koor A Different Tune o.l.v. Petra Honing
16.45 uur: Muziekvereniging Roosendaal
17.10 uur: Muziekvereniging Roosendaal met koor A Different Tune o.l.v. Petra Honing
17.20uur: Leerlingen Norbertus-Gertrudis
17.45 uur: Grootse Finale met alle deelnemers

Bij slecht weer vindt de LEERLINGEN MUZIEK DAG plaats in de foyer en de kleine zaal van De Kring.