web analytics

Museum Tongerlohuys komt met wekelijkse digitale quiz

Museum Tongerlohuys, dat momenteel vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voorlopig gesloten is, heeft een bijzondere digitale erfgoedquiz op touw gezet. Er zijn ook nog vrijkaartjes voor het museum mee te winnen.

In de quiz ‘Wie vertelt het ware verhaal van Roosendaal?’ vertellen drie vrijwilligers uit het museum een verhaal bij een object uit de collectie. Er is maar één verhaal juist, de andere twee zijn verzonnen. Aan de deelnemer de taak om het ware verhaal te ontdekken.

Donderdagmiddag

Vanaf 29 oktober verschijnt elke donderdagmiddag een quiz op de Facebookpagina van het museum. Deelnemers kunnen op FB een bericht achter laten met de naam van diegene die het juiste verhaal vertelt. Uit de goede inzendingen wordt een winnaar getrokken, die twee vrijkaartjes voor het museum krijgt.

Korte uitleg

De winnaar wordt in de eerstvolgende aflevering bekend gemaakt door presentator Jan-Hein Sloesen, de directeur van schouwburg De Kring. Ook is er een korte historische uitleg door conservator Janine Verster, stadshistoricus Joss Hopstaken, collectiebeheerder Astrid van der Linden of projectleider Laura Hondenbrink.

Via website
Voor wie geen Facebook-account heeft: de quiz is ook via de website van het museum te zien. In dit geval kunnen deelnemers een mailtje sturen met het juiste antwoord naar info@tongerlohuys.nl onder vermelding van Erfgoedquiz en het nummer van de aflevering.

❯ Website Tongerlohuys
❯ Facebookpagina Tongerlohuys