web analytics

Munitie en geweer bij hennepkwekerij in Roosendaal

Bij een integrale controle in de regio is de politie in Roosendaal gestuit op een professionele hennepkwekerij in een verborgen ruimte van een bedrijfsloods. Op een perceel aan de Boerkensleen in Roosendaal (dat is nabij de Leemstraat) met een woning en twee loodsen, merkte een oplettende agent op dat er iets niet klopte.

De afgelopen week was er speciale aandacht voor het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Op donderdag 23 april werd de controle gehouden in en rondom Roosendaal. Op een perceel aan de Boerkensleen bleken een woning en twee loodsen te staan. Op zich zag dat er allemaal prima uit maar een oplettende agent merkte toch iets op. Aan de buitenkant bleek één van de loodsen groter te zijn dan aan de binnenkant.

Een onderzoek leverde een verborgen ruimte op. In die ruimte stond een zeer professionele hennepkwekerij met meer dan 2000 planten. De bewoners van de woning en tevens eigenaren van de loods werden hierop aangehouden. In de hennepkwekerij werd munitie gevonden.

Onderzoek in de woning leverde ook nog eens munitie op en een geweer. De zaak wordt verder door de recherche afgehandeld. De gemeente is op de hoogte gesteld van de vondst en zal bestuurlijke maatregelen nemen.

De gemeente is voornemens het pand te sluiten en de Belastingdienst beoordeelt de fiscale gevolgen, zo deelde het Openbaar Ministerie mee.