web analytics

‘More Than Blues’ bij Nispen Blues (27 jan)

Op zaterdag 27 januari treedt voor Nispen Blues de Nederlandse formatie ‘More Than Blues’ op in café de Gouden Leeuw in Nispen. De band begint om 21:00 uur te spelen, de entree is gratis. De band bestaat uit vier ervaren muzikanten die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de muziekscene.

Deze band mag dan pas twee jaar bestaan, maar alsa de podiumervaring van de individuele leden wordt opgeteld, kom je op ruim honderd jaar.

Ze gingen voortvarend van start, wat bijvoorbeeld in oktober 2016 al resulteerde in gezamenlijke optredens met de originele band van Janis Joplin, Big Brother and The Holding Company. Zanger-itarist Lain Barbier speelde ondeer andere bij Diesel en deed sessiewerk met onder andere Candy Dulfer; drummer Nico Groen speelde onder andere met/bij Herman Brood, Flavium, Candy en Hans Dulfer en Hazes en hammondspeelster Anita Duijf heeft in 1982 met Bill van Dijk op het Eurovisie Songfestival gestaan.

Na vele omzwervingen hebben de leden van More Than Blues elkaar duidelijk gevonden in een gezamenlijke passie en groove, die van het podium afspat tijdens hun optredens. More Than Blues speelt lekkere eigenzinnige en ruige Bluesrock. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit vele bekende en minder bekende songs uit het genre, regelmatig afgewisseld met een nummer van eigen hand.
In november van het afgelopen jaar zag hun eerste CD ‘Branded by the Blues’ het levenslicht.

Line Up:
Lain Barbier: lead gitaar & zang
Nico Groen: drums
Anita Duijf: hammond
Mauricio Guerra Lopez: bas