web analytics

Mooie première in Roosendaal van film over Pannenhoef

In de City Bioscoop in Roosendaal is donderdagavond 19 oktober op een feestelijke première de film van het Brabants Landschap over Landgoed Pannenhoef, gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel, in première gegaan. Filmmaker Mark Kapteijns was ook op de première in Roosendaal, waar hij voor het front van de bezoekers werd geinterviewd.

Brabants Landschap beperkt zich niet alleen tot het beschermen en beheren van de Brabantse natuur; ze maakt er ook films over die laten zien hoe mooi de natuur ‘dichtbij’ huis is. De première viel in de landelijke ‘Week van het Landschap’. De film wordt door Filmclub Cinema Paradiso ook nog vertoond in Bergen op Zoom (zondag 22 oktober 18:45 uur) en Etten-Leur (woensdag 25 oktober 20:30 uur). Kaarten kosten € 9,00, voor leden van Filmclub Cinema Paradiso / CJP € 7,00

Filmmaker Mark Kapteijns (links op de foto, met naast hem de boswachter van Pannenhoef) vertelde onder andere een jaar bezig geweest te zijn met de film. ‘We zijn in oktober 2016 begonnen, zodat we dieren en planten in alle jaargetijden konden filmen. De film duurt veertig minuten. Gemiddeld is daar per minuut zo’n twintig uur beeldmateriaal voor geschoten. Je werkt tenslotte met dieren uit de natuur, die gaan niet voor je poseren…’

Het mooiste deel uit zijn film vindt de maker het gedeelte met de jonge valken. ‘We zaten een hele tijd in weer en wind verdekt opgesteld op een meter of elf hoogte. Dan is het best een mooie belonging als je ziet uitvliegen’.

Mark Kapteijns maakte voor ‘Landgoed Pannenhoef’ al acht andere films voor Brabants Landschap. Hij won er verscheidene nationale en internationale prijzen mee. Kapteijns werkt in het dagelijks leven als terreinmedewerker van Brabants Landschap.

Foto boven/tekst Danny van den Aarsen

Pannenhoef