web analytics

Molen De Arend in Wouw doet mee aan Nationale Molendag (12-13 mei)

Molen De Arend aan de Akkerstraat 13 in Wouw is een van de honderden molens in het land die zaterdag 12 en zondag 13 mei zijn te bezoeken in het kader van de Nationale Molendag. De Wouwse molen is open van 10:00 – 17:00 uur. In de directe omgeving doen ook de molens De Hoop in Sprundel en De Heimolen in Bosschenhoofd mee aan de Nationale Molendag.

De Wouwse molen draait deze dagen, maalt en is open van 10:00 – 17:00 uur. Bij de molen is een Molenwinkel waar meelproducten worden verkocht. In het overzicht op de landelijke website wordt aangekondigd dat er in Wouw rondleidingen zijn, fiets- en wandeltochten langs de molen gaan en dat er pannenkoeken kunen worden gebakken. Molenaars zijn C. Embregts en M.Kaufman.
❯ Info over De Arend op Molens.nl
❯ Website Molen De Arend Wouw

De Hoop Sprundel
Ook de molen De Hoop aan het Molenerf 2 in Sprundel is deelnemer aan de Nationale Molendag. Deze molen is beide dagen open en draait en maalt tussen 10.00 – 16:00 uur. Bij deze molen wordt er speciale aandachtbesteed aan de borstelbuil en pletter.
Er zijn beide dagen rondleidingen, een expositie, een verhalenverteller, pannenkoeken- en oliebollen bakken en er zijn fiets- en eandeltochten langs de molen. Op zondag zijn er extra activiteiten in de vorm van huifkartochten, en een leuke verrassing voor Moederdag om 11:00 en 13:30 uur).
❯ Info over De Hoop op Molens.nl

De Heimolen Bosschenhoofd
Molen De Heimolen aan de Heimolendreef 24 Bosschenhoofd (Rucphen) doet zaterdag 12 mei aan de Nationale Molendag. De molen draait die dag van 10:00 – 16:00 uur, is open en er zijn rondleidingen. Zondag is demolen gesloten.
Adres van de molen: Heimolendreef 24, 4715 TC Rucphen
❯ Info over De Heimolen op Molens.nl