web analytics

‘Mogelijk ontvoering, achtervolging, geramde politieauto en aanhouding in West-Brabant’

De politie in West-Brabant heeft het vrijdagavond 2 maart druk met enkele gebeurtenissen, waarin een achtervolging, een geramde politieauto en een 16-jarige jongen uit Roosendaal een rol spelen. ook Rucphen, Bergen op Zoom en Tholen spelen een rol.

❯ Zie Roosendaalse jongen (16) mishandeld en bedreigd

Omstreeks 19.25 uur werd door agenten op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom aan een bestuurder van een personenauto een stopteken gegeven na een verkeersovertreding. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er van door nadat hij een politieauto had geramd. Een getuige wist te vertellen dat hij de auto richting Tholen had zien rijden.

Deze informatie bleek te kloppen. Omstreeks 19.50 uur werd de verdachte auto leeg teruggevonden op de Poortweg in Tholen. Kort daarop werd de bestuurder aangehouden op de Postweg. Het voertuig is inmiddels voor onderzoek veilig gesteld en weggetakeld.

Uit auto gesprongen
Kort voor de achtervolging, omstreeks 19.08 uur, kwam bij de meldkamer een bericht binnen van een 16-jarige jongen uit Roosendaal. Hij vertelde tegen de centralist dat hij op de Langendijksestraat in Rucphen uit een auto was gesprongen. Hij zou eerder die avond in Roosendaal zijn ingestapt. ‘Onduidelijk is wat er precies is voorgevallen tijdens de rit tussen Roosendaal en Rucphen. De jongen wordt op dit moment gehoord’, aldus de politie vrijdagavond.

Nog veel onduidelijk
De recherche doet onderzoek naar de toedracht van deze twee zaken. Ook wordt er onderzocht of er een verband is tussen het incident in Rucphen en het incident in Bergen op Zoom. ‘Mogelijk zijn er nog andere verdachten bij betrokken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten’, aldus de politie.