web analytics

Van Oorschot Mode ook weg uit de Dokter Brabersstraat

Het wordt tijd dat er haast gemaakt wordt met de plannen voor de Dokter Brabersstraat. Nu heeft ook Van Oorschot Mode, een van de laatste Mohikanen in de (voormalige) winkelstraat, aangekondigd te gaan vertrekken. ‘De straat wordt langzaam maar zeker een woonstraat in plaats van een winkelstraat’, zegt het bedrijf in een mailing aan de klanten waarin de komende verhuizing wordt aangekondigd.

Meer fietsnietjes dan winkels
De grote modezaak in het midden van de straat zit inmiddels bijna alleen in de Brabersstraat. Behalve MervoSport op de hoek bij het busstation, een nagelstudio, een antiekwinkel (Antiek Brocante & Zo) en een startup in de sector woninginrichting aan de overkant, zijn er geen middenstands-activiteiten in de winkelpanden te bespeuren. De straat is verworden tot de straat met de meeste (en lege) fietsnietjes…

Nieuwe Markt
In de mailing aan de klanten zegt de modezaak dat er gezocht is naar ‘een nieuwe locatie waar we weer de toekomst mee in kunnen gaan’. En die is gevonden, want ‘met trots’ meldt Van Oorschot dat begin 2021 een winkel ‘met nieuw concept’ aan de Nieuwe Markt 61 wordt geopend. Dat is aan de kop van de Nieuwe Markt (aan de kant van ’t Paviljoen), in het rijtje winkels richting Raadhuisstraat. Daar waar onder andere Anna van Toor jaren heeft gezeten.

Jan Godwaldt
Van Oorschot Mode zit overigens al sinds 1963 in de Dokter Brabersstraat, waardoor de familienaam Van Oorschot een begrip geworden is in Roosendaal. De website Roos24 meldt dat de stad aan de toenmalige burgemeester Jan Godwaldt te danken heeft dat het modebedrijf in Roosendaal neerstreek. Van Ooschot was toen al een begrip in Oost-Brabant. ‘Burgemeester Jan Godwaldt was bevriend met de familie van Oorschot uit Helmond. Hij zag in de modewinkel een mooie toevoeging aan Roosendaal’.

Actie
Vooruitlopend op de komnde verhuizing is er inmiddels een actie in truien en vesten begonnen in de winkel. Die is t/m donderdag 29 oktober. Het assortiment in de winkel bestaat uit méér dan 75 topmerken voor dames & heren. Van Oorschot Mode is opgericht in 1911. De 4e generatie staat inmiddels aan het roer bij de Brabantse kledingbedrijf, dat ook winkels in Helmond en Boxmeer heeft.

Plannen voor Brabersstraat in BN/DeStem:
❯ Plan voor woningbouw aan Roselaarplein en Dokter Brabersstraat
❯ Plannen voor VenD-complex vallen goed in Roosendaal